«Εξαφανίστηκε από τη θέα»: εκσκαφέας έβγαζε 27χρονο πόνι από την καταβόθρα

0
«Εξαφανίστηκε από τη θέα»: εκσκαφέας έβγαζε 27χρονο πόνι από την καταβόθρα
 • Ένα 27χρονο πόνυ που είχε εξαφανιστεί κάτω από τη γη σε μια καταβόθρα σκάφτηκε ελεύθερο χρησιμοποιώντας έναν εκσκαφέα σε μια «δραματική» αποστολή διάσωσης.

  Η Υπηρεσία Πυροσβεστικής & Διάσωσης του Δυτικού Γιορκσάιρ (WYFRS) ήρθε σε βοήθεια του Prince, ο οποίος είχε παγιδευτεί στην τρύπα, στο χωράφι του στο Mirfield το πρωί του Σαββάτου (7 Ιανουαρίου).  «Το 27χρονο άλογο απολάμβανε ένα Σάββατο το πρωί στο χωράφι στο Calder Farm Equestrian όταν εξαφανίστηκε από το θέαμα γύρω στις 10.30 π.μ.», δήλωσε εκπρόσωπος του WYFRS. «Ανακαλύφθηκε κάτω από το επίπεδο του εδάφους, παγιδεύτηκε σε μια καταβόθρα και αμέσως κλήθηκε το WYFRS».

  Η ομάδα τεχνικής διάσωσης του WYFRS συνεργάστηκε με έναν κτηνίατρο για να βάλει κολάρο στον Prince, να καλύψει τα μάτια του και να του βάλει βαμβάκι στα αυτιά για να τον κρατήσει ήρεμο. Ο Prince ναρκώθηκε καθώς οι διασώστες του χρησιμοποίησαν έναν εκσκαφέα για να «δημιουργήσουν μια οδό διαφυγής».

  Ο τεχνικός αξιωματικός διάσωσης και διευθυντής σταθμού Damian Cameron είπε ότι όταν έφτασαν ο Prince ήταν αρκετά ήρεμος. «Τον είχαν αφήσει να βγει από τον στάβλο ως συνήθως, στο χωράφι, και τότε το χέρι του στάβλου παρατήρησε ότι το άλογο δεν φαινόταν», είπε.

  «Μια καταβόθρα μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, από παλιά ορυχεία μέχρι τρεχούμενο νερό. Είχαμε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν όπου αγελάδες είχαν κολλήσει σε τρύπες νεροχύτη και έχουμε την επιλογή να βάλουμε σφεντόνες γύρω τους και να τις σηκώσουμε έξω. Ωστόσο, θεωρήσαμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τον Prince και έτσι επιλέξαμε να τον ξεθάψουμε».

  Η τοπική επιχείρηση Chappelow Sports Turf πρόσφερε έναν εκσκαφέα για τη δουλειά, η οποία περιελάμβανε την παρακολούθηση της κλίσης του γηπέδου για τη δημιουργία μιας διαδρομής έξω από την τρύπα.

  «Μόλις ο Prince ήταν ναρκωμένος, αρχίσαμε να εργαζόμαστε για να τον βγάλουμε και να επιστρέψει στην επιφάνεια», είπε ο κ. Κάμερον. «Σε εκείνο το σημείο τα πόδια του ήταν λίγο μουδιασμένα και είχε ακόμα λίγη αναρρίχηση, αλλά κατάφερε να βγει αρκετά γρήγορα – η όλη διάσωση κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

  «Πριν από αρκετά χρόνια πραγματοποιήσαμε μια διάσωση στο παρακείμενο δάσος όταν ένα άλογο είχε κολλήσει σε μια τάφρο, οπότε το κέντρο ήξερε ότι η κλήση της πυροσβεστικής ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να κάνει. Ο Prince υποβλήθηκε σε έλεγχο και ευτυχώς ανέκαμψε από τη δοκιμασία του χωρίς τραυματισμούς – ήμασταν ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να ενώσουμε ξανά τον Prince με τον ιδιοκτήτη του.»

  Η ιδιοκτήτρια του Prince, Helen Tempest, είπε ότι το πλήρωμα εργάστηκε γρήγορα και ήρεμα υπό πίεση. «Ο Πρίγκιπας ήταν το πρώτο μου πόνυ και είναι το πιο χαλαρό άλογο με το οποίο έχω ασχοληθεί ποτέ», είπε.

  «Λόγω της ηλικίας του τον οδηγούμε μια φορά την εβδομάδα. είναι τόσο ήρεμος και δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν κόλλησε στην τρύπα του νεροχύτη, ήταν στη μέση ενός χωραφιού στο οποίο πηγαίνει κάθε μέρα και δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα.

  «Τα συνεργεία της πυροσβεστικής ήταν απολύτως καταπληκτικά. Δεν είχα ιδέα τι να κάνω και το πλήρωμα ήρθε και πήρε τον έλεγχο, δούλεψε γρήγορα και αποτελεσματικά και ήταν τόσο καλός με τον Prince. Πραγματικά δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά. Ο Prince τα κατάφερε πολύ καλά και βρίσκεται σε διαφορετικό γήπεδο σήμερα».

  Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

  „Ξέρουμε ότι δεν είχε πάει εκεί για πολύ – δόξα τω Θεώ για τα φωνητικά πόνυ!“

  Η φοράδα ακουμπούσε στη στενή γέφυρα, με τα τέσσερα πόδια να κρέμονται εκατέρωθεν

  Το περιοδικό Horse & Hound, που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη, είναι γεμάτο με όλα τα τελευταία νέα και αναφορές, καθώς και συνεντεύξεις, ειδικές προσφορές, νοσταλγία, συμβουλές κτηνιάτρου και εκπαίδευσης. Βρείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε παραδόθηκε το περιοδικό στην πόρτα σας κάθε εβδομάδα, καθώς και επιλογές για την αναβάθμιση της συνδρομής σας για πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας υπηρεσία που σας φέρνει έκτακτες ειδήσεις και αναφορές, καθώς και άλλα οφέλη.

 • παρόμοιες αναρτήσεις

  Schreibe einen Kommentar