Η φοράδα πεθαίνει αφήνοντας ορφανό πουλάρι, με άλλα άλογα να έχουν καεί σοβαρά στη φωτιά

0
Η φοράδα πεθαίνει αφήνοντας ορφανό πουλάρι, με άλλα άλογα να έχουν καεί σοβαρά στη φωτιά
 • Μια απελπισμένη έκκληση έχουν κάνει εκείνοι που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές αλόγων που κάηκαν σοβαρά σε μια πυρκαγιά τα Χριστούγεννα.

  Μια φοράδα που θηλάζει από τότε πέθανε ως έμμεσο αποτέλεσμα των εγκαυμάτων που υπέστη, αλλά το προσωπικό και οι εθελοντές στο Gambia Horse and Donkey Trust (GHDT) φροντίζουν το πουλάρι της και άλλα άλογα που έχουν πληγεί.  «Ενώ εμείς οι υπόλοιποι σηκώναμε τα πόδια μας και απολαμβάναμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, το προσωπικό και οι εθελοντές στο GHDT αναγκάστηκαν να ακυρώσουν οποιαδήποτε σχέδια εορτασμών καθώς ειδοποιήθηκαν για τρία άλογα που είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε μια πυρκαγιά σε στάβλο», εκπρόσωπος φιλανθρωπικής οργάνωσης. είπε. «Τα άλογα ήταν περισσότερα από 250 χιλιόμετρα μακριά από το κτηνιατρικό κέντρο της φιλανθρωπικής οργάνωσης σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας όπου δεν υπάρχουν κτηνιατρικές εγκαταστάσεις».

  Η GHDT έπρεπε να μεταφέρει τα ζώα με ένα μη εξειδικευμένο φορτηγό στην κτηνιατρική της κλινική, όπου ξεκίνησε η «σκληρή δουλειά της θεραπείας», με προτεραιότητα την ανακούφιση από τον πόνο.

  «Το πιο σοβαρά τραυματισμένο ήταν μια φοράδα με πουλάρι στο πόδι», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το πουλάρι της δεν έπαθε τίποτα, αλλά δεν μπορούσε πλέον να θηλάσει λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων στις θηλής του φράγματος του.

  Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι ήταν «βαθιά λυπημένος» που η φοράδα προσβλήθηκε από τέτανο από τα τραύματά της και έπρεπε να κοπεί.

  Η διευθύντρια του GHDT, Heather Armstrong, δήλωσε: «Το πουλάρι τρέφεται τώρα από ένα αφοσιωμένο μέλος της ομάδας GHDT και ευτυχώς το πήρε καλά».

  Τα άλογα ήταν μερικώς τυφλά από ζημιά στον καπνό, αλλά ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι πιθανό αυτό να επιλυθεί με τον καιρό και να επιστρέψει η όρασή τους.

  «Οι άκρες ορισμένων αυτιών τους μπορεί να πέσουν λόγω των εγκαυμάτων», πρόσθεσε. «Η φροντίδα για αυτά τα άλογα είναι 24ωρη και απαιτεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, υλικά επίδεσης και ώρες και ώρες χρόνου προσωπικού. Για μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση, αυτό είναι ένα τεράστιο έργο, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται κατά μέτωπο με την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει αυτή η καταπληκτική φιλανθρωπική ομάδα σε καθημερινή βάση.“

  Κάντε δωρεά online

  Η φιλανθρωπική οργάνωση απευθύνει έκκληση για δωρεές για την υποστήριξη της φροντίδας των αλόγων και των πολλών άλλων με τα οποία συνεργάζεται.

  «Οι άνθρωποι μπορεί να ρωτήσουν γιατί δεν έγινε ευθανασία στα άλογα. σε πολλές χώρες οι ιδιοκτήτες μπορεί να μην δίνουν άδεια για ευθανασία», είπε ο εκπρόσωπος. «Μερικές φορές για θρησκευτικούς λόγους, μερικές φορές επειδή βασίζονται τόσο πολύ στα ζώα τους για το δικό τους εισόδημα που το να σκέφτονται να τα παρατήσουν είναι απλώς αδιανόητο. Τα άλογα είναι μια τεράστια επένδυση για τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα άλογα που εργάζονται για να παρέχουν το οικογενειακό τους εισόδημα.

  «Εξαιτίας αυτού και όπου η ευθανασία δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή, η ομάδα GHDT κάνει ό,τι μπορεί για κάθε ζώο που φροντίζει, ενώ το διατηρεί όσο το δυνατόν πιο άνετα. Έχουν πετύχει πολλά μικρά θαύματα στο παρελθόν και με τη βοήθειά σας ελπίζουμε ότι αυτά τα άλογα θα γίνουν και τα ίδια μικρά θαύματα της Πρωτοχρονιάς».

  Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

  «Αυτό που πέρασε αυτό το χαρισματικό πόνι είναι απίστευτο, αλλά η δύναμη και η ικανότητά της να αναπηδά και να νικάει

  Το περιοδικό Horse & Hound, που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη, είναι γεμάτο με όλα τα τελευταία νέα και αναφορές, καθώς και συνεντεύξεις, ειδικές προσφορές, νοσταλγία, συμβουλές κτηνιάτρου και εκπαίδευσης. Βρείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε παραδόθηκε το περιοδικό στην πόρτα σας κάθε εβδομάδα, καθώς και επιλογές για την αναβάθμιση της συνδρομής σας για πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας υπηρεσία που σας φέρνει έκτακτες ειδήσεις και αναφορές, καθώς και άλλα οφέλη.

 • παρόμοιες αναρτήσεις

  Schreibe einen Kommentar