Νευρεκτομές για άλογα αγώνων, ένα πόνι κολλημένο υπόγειο και άλλα πράγματα για τα οποία μιλάει ο κόσμος της ιππασίας

0
Νευρεκτομές για άλογα αγώνων, ένα πόνι κολλημένο υπόγειο και άλλα πράγματα για τα οποία μιλάει ο κόσμος της ιππασίας
 • Αλλαγή κανόνα νευρεκτομής

  Ως μέρος των αλλαγών που επέφερε για το 2023, το British Dressage (BD) τροποποίησε τους κανόνες που σχετίζονται με την ευημερία των αλόγων σε ορισμένες διαδικασίες νευρεκτομής μετά από σχόλια από κτηνιάτρους. H&H ανέφερε πέρυσι ότι η BD είχε δημοσιεύσει μια διευκρίνιση των υφιστάμενων κανόνων της, επιβεβαιώνοντας την H&H τη στιγμή που «τα άλογα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση νευρεκτομής ανά πάσα στιγμή δεν επιτρέπεται να αγωνιστούν σε αγώνες BD». Η BD έχει πλέον αλλάξει τους κανόνες της, επομένως τα άλογα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που επηρεάζει την ευαισθησία των άκρων θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμα να επιστρέψουν στον αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν αυστηρά κριτήρια.

  Μάθετε για τα κριτήρια και τις απόψεις των κτηνιάτρων  Πηγαίνοντας στο υπόγειο

  Η υπηρεσία πυροσβεστικής και διάσωσης του Δυτικού Γιορκσάιρ πήγε στη διάσωση ενός 27χρονου πόνυ που ονομάζεται Prince, το οποίο είχε κολλήσει υπόγεια σε μια καταβόθρα.

  Τα συνεργεία συνεργάστηκαν με έναν κτηνίατρο για να βάλουν ένα κολάρο στο πόνι, να το ναρκώσουν και να του βάλουν βαμβάκι στα αυτιά και μετά χρησιμοποίησαν έναν εκσκαφέα για να τον ξεθάψουν. Ο τεχνικός αξιωματικός διάσωσης και διευθυντής σταθμού Damian Cameron είπε ότι όταν έφτασαν ο Prince ήταν αρκετά ήρεμος. «Τον είχαν αφήσει να βγει από τον στάβλο ως συνήθως, στο χωράφι, και τότε το χέρι του στάβλου παρατήρησε ότι το άλογο δεν φαινόταν», είπε.

  Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη διάσωση

  Πώς να τακτοποιήσετε τις λασπώδεις πύλες

  Λάσπη, κούπα, ένδοξο – ή όχι. Στους υγρούς χειμώνες, οι λασπώδεις πύλες μπορεί να είναι ο όλεθρος της ζωής των ιδιοκτητών αλόγων, με τον κίνδυνο να τραβήξουν παπούτσια και να τροποποιήσουν τους τένοντες, για να μην αναφέρουμε τη φρίκη του να τραβήξεις το πόδι σου ελεύθερο ενώ η μπότα σου παραμένει ακίνητη. H&H μιλά με τους ειδικούς για να βρει τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

  Διαβάστε για τις διαφορετικές επιλογές

  Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

  Το περιοδικό Horse & Hound, που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη, είναι γεμάτο με όλα τα τελευταία νέα και αναφορές, καθώς και συνεντεύξεις, ειδικές προσφορές, νοσταλγία, συμβουλές κτηνιάτρου και εκπαίδευσης. Βρείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε παραδόθηκε το περιοδικό στην πόρτα σας κάθε εβδομάδα, καθώς και επιλογές για την αναβάθμιση της συνδρομής σας για πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας υπηρεσία που σας φέρνει έκτακτες ειδήσεις και αναφορές, καθώς και άλλα οφέλη.

 • παρόμοιες αναρτήσεις

  Schreibe einen Kommentar