Ξεπερνώντας έναν χωρισμό για να αγκαλιάσετε τη διαδικασία θεραπείας

0
Ξεπερνώντας έναν χωρισμό για να αγκαλιάσετε τη διαδικασία θεραπείας

Η θεραπεία από το σπάσιμο της καρδιάς μπορεί να είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Μερικές μέρες νιώθεις ότι δεν έχεις κάνει καθόλου πρόοδο. Η εμπειρία μπορεί να είναι επώδυνη και κουραστική. Να θυμάστε ότι είναι όμορφο να παρακολουθείτε τον εαυτό σας σιγά σιγά να βελτιώνεται καθημερινά.

Όταν κάποιος που θεωρείς σημαντικό άλλον σου ραγίζει την καρδιά σου πονάει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός μας έχει συνηθίσει σε αυτό το σταθερό απόθεμα χημικών ουσιών που νιώθουν καλά όταν είστε με αυτό το άτομο. Είναι σαν να πρέπει να ξεπεράσεις έναν εθισμό. Τα συμπτώματα στέρησης του ραγίσματος είναι όλα αυτά τα δάκρυα, οι πονοκέφαλοι και ο περιστασιακός πόνος στο στήθος.

Έχετε χτίσει ένα μέλλον με αυτό το άτομο στο κεφάλι σας. Τόσες πολλές εικόνες για το πώς θα μπορούσε να είναι θα περάσουν από το μυαλό σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να το αφήσεις αυτό. Το να κάνετε μωρά βήματα προς την πρόοδο θα σας βοηθήσει να αποδεχτείτε έναν χωρισμό και να προχωρήσετε.

Το να ξεπεράσετε έναν χωρισμό μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή στη ζωή.

Ξέρεις πώς φαίνονται καλύτερα τα πράγματα από απόσταση; Να θυμάστε όλα τα καλά πράγματα που είχατε κάποια στιγμή. Μην ξεχνάτε όλους τους μπερδεμένους καυγάδες, τα χτυπήματα των θυρών και τις μεγάλες σιωπές. Μην ξεχνάτε πόσο τοξικό ένιωθε στη σχέση.

Αν είσαι σαν εμένα, τότε αρχίζεις να νιώθεις ότι εσύ έφταιγες. Δεν ήσουν μόνο εσύ που έκανες τη σχέση να καταρρεύσει. Μην ξεχνάτε ότι χρειάζονται δύο για το ταγκό. Έκλαψα για πέντε ώρες συνεχόμενα την πρώτη και μοναδική φορά που έσπασα την καρδιά μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ. Δεν μπορούσα να φάω την επόμενη ή την επόμενη μέρα.

Για μια εβδομάδα δεν ήθελα να του μιλήσω γιατί με είχε προδώσει. Πονάω πολύ. Στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα του τηλεφώνησα, του έστελνα μήνυμα, του ζήτησα συγγνώμη που ήμουν τόσο δύσκολο να αντιμετωπίσω και ήθελα να μιλήσουμε για εμάς για να τακτοποιήσουμε τα πράγματα.

Για δύο χρόνια μετά από εκείνο το πρώτο χτύπημα της καρδιάς συνεχίσαμε σε έναν κύκλο προσπαθειών να βρεθούμε ξανά μαζί και μετά θα έκανε κάτι για να με πληγώσει. Θα τον απέφευγα για λίγο μόνο για να επιστρέψω ξανά επειδή ήμουν ερωτευμένος και δεν ήθελα ποτέ να αφήσω την αγάπη της ζωής μου να φύγει. Ήμουν κυριολεκτικά εθισμένος στο τραύμα.

Το να έχετε σπάσει την καρδιά σας μπορεί να είναι μια περίοδος σύγχυσης.

Σε ένα σημείο καταλήξαμε να είμαστε φίλοι με προνόμια γιατί μου είπε ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου δώσει. Είχα την πεποίθηση ότι ήταν καλύτερα να είμαι μαζί του έτσι παρά να μην τον έχω καθόλου, σωστά;

Ήταν λίγοι μήνες από την επέτειο του χωρισμού για να γίνουν τρία χρόνια που κουράστηκα. Μετά από όλες τις αγνοημένες προειδοποιήσεις και νουθεσίες από τους φίλους μου τα τελευταία δύο χρόνια, τελικά συνειδητοποίησα ότι άξιζα καλύτερα. Κρατούσα τόσο σκληρά, και το μόνο που έπαιρνα από αυτή τη σχέση ήταν πολύς πόνος.

Μοιράστηκα αυτήν την ιστορία γιατί ήθελα να τη χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω το επόμενο σημείο μου. Δεν αξίζουν όλες οι σχέσεις το δεύτερο μέρος. Ο εγκέφαλος μπορεί να σας παροτρύνει να παλέψετε για αυτό γιατί πιστεύετε ότι δεν θα βρείτε ποτέ κάποιον καλύτερο. Δεν είναι αλήθεια. Μπορώ να το πω αυτό γιατί ήμουν σε αυτό το σημείο

Κάντε συνειδητές επιλογές και κάντε το ένα βήμα τη φορά όταν δέχεστε έναν χωρισμό. Θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία του πρώην σας χωρίς το φτερούγισμα στην καρδιά σας. Αυτή η φάση έρχεται αφότου περάσατε τη φάση I – hati – πρώην μου, για να ξέρετε.

Ποιο είναι το μυστικό για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό;

Ειλικρινά, νομίζω ότι πρέπει απλώς να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Δεν έφταιγες που δεν μπορούσες να επιλύσεις τα πράγματα με Διαγραφή όλων των φωτογραφιών του/της από το τηλέφωνό σου, κατάργηση παρακολούθησης όλων των σελίδων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκλεισμού του αριθμού τους.

Πιθανότατα αναρωτιέστε πώς να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη που προκαλεί σπαρακτική καρδιά. Μάθετε μια νέα δεξιότητα, κάντε παρέα με τους φίλους σας, ταξιδέψτε, απλώς βγείτε έξω και απομακρύνετε το κεφάλι σας από αυτούς. Κάντε πράγματα που θα σας αποσπούσαν αρκετά την προσοχή. Μέχρι να το θυμηθείς, δεν θα έχεις αρκετό χρόνο να ασχοληθείς με το πόσο πληγωμένος είσαι.

Μην αφιερώνετε πολύ χρόνο παρακολουθώντας θλιβερά ειδύλλια ή διαβάζοντας βιβλία που θα σας έκαναν να κλάψετε. Μην ακούτε λυπημένα τραγούδια που σας οδηγούν με επιτυχία σε κατάσταση κατάθλιψης. Είναι καλό να επεξεργάζεστε αυτά τα συναισθήματα, αλλά μην επικεντρώνεστε σε δραστηριότητες που εμποδίζουν τη διαδικασία θεραπείας.

Μην ξεχνάτε πρακτικές αγάπης για τον εαυτό σας μετά τον χωρισμό. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν, αφιερώστε χρόνο στα χόμπι σας, με την οικογένειά σας, αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στη δουλειά και απλώς αφιερώστε λίγο χρόνο μακριά από τη σκηνή των γνωριμιών. Η αγάπη για τον εαυτό μετά τον χωρισμό είναι τόσο σημαντική.

Δεν είναι σκόπιμο να πάτε κατευθείαν σε μια άλλη σχέση, αν είναι μόνο για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτή που έχασες. ακόμα περισσότερο Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η αιτία για περισσότερα δάκρυα. Μιλήστε σε κάποιον για αυτό ή γράψτε για την πληγή που νιώθετε. Είναι ένας τρόπος να αφήσεις τον πόνο να φύγει και να καταλάβεις τα συναισθήματά σου.

Καταλάβετε ότι δεν θα βελτιωθείτε αμέσως.

Το να ξεπεράσετε έναν χωρισμό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες υποτροπές. Είναι εντάξει να σκοντάφτεις, αλλά μόλις το κάνεις, επιλέγεις αμέσως τον εαυτό σου και μην πηγαίνεις τρέχοντας πίσω σε αυτούς μόνο και μόνο επειδή αισθάνθηκες σωστά εκείνη τη στιγμή ή απλώς επειδή ήταν καλοί μαζί σου. Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο.

Θα έλεγα να αποστασιοποιηθείς από αυτούς για λίγο, αλλά τι γίνεται αν εργάζεσαι στο ίδιο μέρος και πρέπει να τους βλέπεις καθημερινά; Θα μπορούσατε να τους εξηγήσετε την κατάσταση και να ζητήσετε να μην σας το κάνουν πιο δύσκολο από ό,τι είναι ήδη.

Η συγχώρεση είναι το κλειδί. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Συγχώρεσέ τον/την. Το να έχεις σπάσει την καρδιά σου μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία. Άσε τον πόνο, έλα σε ένα μέρος όπου καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν όλα τα πράγματα γραφτό να γίνουν. Το να ξεπεράσετε τον χωρισμό σας είναι ένα ακόμη βήμα προς τη θεραπεία.

Η πλοήγηση στη διαδικασία διάλυσης μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αποφέρει όμορφα αποτελέσματα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar