«Πολύ επικίνδυνο»: καλεί τα αφεντικά της τηλεόρασης να ξανασκεφτούν μετά την κυκλοφορία των φαναριών του ουρανού στην εκπομπή prime-time

0
«Πολύ επικίνδυνο»: καλεί τα αφεντικά της τηλεόρασης να ξανασκεφτούν μετά την κυκλοφορία των φαναριών του ουρανού στην εκπομπή prime-time
 • Οι τηλεοπτικοί παραγωγοί και οι σεναριογράφοι έχουν παροτρυνθεί να σκεφτούν προσεκτικά μετά από μια τηλεοπτική εκπομπή στην prime-time που παρουσίασε μια κυκλοφορία με φανάρια του ουρανού.

  Το Keep Britain Tidy είναι μεταξύ εκείνων που επικρίνουν το φινάλε του ITV Doc Marten, που διαδραματίζεται στην Κορνουάλη, όπου οι άνθρωποι που ζούσαν στο παραθαλάσσιο χωριό άφησαν φανάρια στη μνήμη των χαμένων. Στο επεισόδιο, ένα φανάρι άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ένας λόγος που οι αγωνιστές θέλουν να απαγορευτούν τέτοια φανάρια.  «Η φιλανθρωπική οργάνωση εξέφρασε την ανησυχία της για ένα επεισόδιο του ITVs Doc Martin, που διαδραματίζεται στην ακτή της Κορνουάλης, το οποίο έχει ήδη προσελκύσει την κριτική από άτομα στα social media που ανησυχούν για το περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του Keep Britain Tidy.

  «Κάθε χρόνο απελευθερώνονται έως και 200.000 φανάρια ουρανού στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας συχνά καταστροφικές ζημιές στην άγρια ​​ζωή και τους βιότοπους και καταλήγοντας ως απορρίμματα».

  H&H είχε αναφέρει εκτενώς τους κινδύνους των φαναριών του ουρανού, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου που ενέχουν για τα άλογα, τα ζώα και την άγρια ​​ζωή, καθώς και για τα κτίρια, τις καλλιέργειες και τους ανθρώπους.

  Το Keep Britain Tidy συνεργάστηκε με το NFU για να δημιουργήστε μια αναφορά ζητώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τα ουρανικά φανάρια, τα οποία έχουν 96.000 υπογραφές. Πέρυσι, η φιλανθρωπική οργάνωση ξεκίνησε μια καμπάνια #BanTheFlamingThing.

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Keep Britain Tidy, Allison Ogden-Newton OBE, δήλωσε: «Η ζημιά σε φάρμες και περιουσίες από φανάρια ουρανού είναι καλά τεκμηριωμένη, όπως και η βλάβη στα ζώα. Αυτές οι πλωτές φλόγες είναι πολύ επικίνδυνες.

  «Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την πολύ επικίνδυνη μορφή σκουπιδιών και θέλουμε να δούμε την απαγόρευση της πώλησης φαναριών ουρανού.

  «Ενώ συνεχίζουμε να καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, εν τω μεταξύ, θέλουμε να δούμε σεναριογράφους και τηλεοπτικούς παραγωγούς να εντείνονται και να σκεφτούν προσεκτικά την εκπροσώπησή τους για θέματα που επηρεάζουν το περιβάλλον. Είτε απεικονίζει την απελευθέρωση των φαναριών του ουρανού είτε δείχνει χαρακτήρες να πέφτουν αποτσίγαρα στο έδαφος, η τηλεόραση εξομαλύνει συμπεριφορές που προκαλούν ανείπωτη ζημιά στο περιβάλλον και αποτελούν σημαντικό κίνδυνο».

  Φιλανθρωπικά ιδρύματα για ζώα και άλογα, καθώς και υπηρεσίες πυροσβεστικής και διάσωσης, είναι επίσης μεταξύ εκείνων που ζητούν την απαγόρευση των ουρανικών φαναριών.

  είπε η επικεφαλής δημοσίων υποθέσεων του Blue Cross, Becky Thwaites H&H: «Τα φανάρια του ουρανού αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τα ζώα και το περιβάλλον και μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και θανατηφόρα καθώς δεν υπάρχει βεβαιότητα πού θα προσγειωθούν.

  «Μπορεί να φαίνονται σαν ακίνδυνη διασκέδαση, αλλά μπορεί να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς και αποτελούν απειλή για άγρια ​​και οικόσιτα ζώα που μπορεί να υποστούν σοβαρούς και επώδυνους τραυματισμούς εάν τα καταπιούν ή μπερδευτούν σε αυτά. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις πυρπολήσεων αλόγων από αυτούς.

  «Υποστηρίζουμε έναν συνασπισμό με επικεφαλής το RSPCA, αρχηγούς της πυροσβεστικής και άλλες οργανώσεις που ακούραστα ζητούν μια απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο και θα παροτρύνουμε τους ανθρώπους να εξετάσουν άλλους τρόπους για να επισημάνουν μια περίσταση αντί για τη χρήση φαναριών».

  H&H προσέγγισε το ITV για σχολιασμό.

  Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

  Ο ιδιοκτήτης ζητά την απαγόρευση των φαναριών αφού το άλογο βρέθηκε με ουρά και

  Το περιοδικό Horse & Hound, που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη, είναι γεμάτο με όλα τα τελευταία νέα και αναφορές, καθώς και συνεντεύξεις, ειδικές προσφορές, νοσταλγία, συμβουλές κτηνιάτρου και εκπαίδευσης. Βρείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε παραδόθηκε το περιοδικό στην πόρτα σας κάθε εβδομάδα, καθώς και επιλογές για την αναβάθμιση της συνδρομής σας για πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας υπηρεσία που σας φέρνει έκτακτες ειδήσεις και αναφορές, καθώς και άλλα οφέλη.

 • παρόμοιες αναρτήσεις

  Schreibe einen Kommentar