Πώς να βρείτε έναν διαιτολόγο που είναι ο καλύτερος για εσάς

0
Πώς να βρείτε έναν διαιτολόγο που είναι ο καλύτερος για εσάς

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε και τα συστατικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε έναν διαιτολόγο που είναι ο καλύτερος για εσάς.

Από προπονητές υγείας μέχρι διατροφολόγους και διαιτολόγους, υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί έξω. Πώς ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Μπορεί να είναι συντριπτικό το λιγότερο. Αλλά με τις κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία, θα ξέρετε ακριβώς πώς να ξεπεράσετε όλες τις επιλογές για να βρείτε έναν διαιτολόγο που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και τις ατομικές σας ανάγκες.

Βεβαιωθείτε ότι είναι εγγεγραμμένος διαιτολόγος

Πρώτα και κύρια, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με έναν πραγματικό διαιτολόγο.

Όσον αφορά τη γλώσσα που βλέπετε στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσετε εάν το άτομο που εξετάζετε είναι σωστά εκπαιδευμένο και διαπιστευμένο.

Ακολουθεί μια γρήγορη συντόμευση που μπορείτε να ακολουθήσετε, απλά βεβαιωθείτε ότι έχουν τα γράμματα „RD“ μετά το όνομά τους.

Αυτό εξασφαλίζει ένα επαρκές εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Αυτοί γνωρίζουν τα γεγονότα τους. Έχουν εκπαιδευτεί σε ένα νοσοκομείο σε κλινική μορφή και έχουν την εκπαίδευση βασισμένη στη διατροφή, την επιστήμη και τη χημεία που απαιτείται για να διαδώσουν σωστά τις πληροφορίες σε άλλους και όχι απλώς να τις εφαρμόσουν στον εαυτό τους.

Τώρα που εργαζόμαστε μόνο με διαιτολόγους, γιατί είναι σημαντικό να ελέγξετε το άτομο με το οποίο πιθανώς συνεργάζεστε;

Γιατί είναι σημαντικό να βρείτε έναν διαιτολόγο που να ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες σας

Δεν υπάρχουν δύο διαιτολόγοι ίδιοι. Μερικοί εργάζονται σε κλινική μορφή, ενώ άλλοι εργάζονται σε ιδιωτικό ιατρείο. Εκτός από το εργασιακό τους περιβάλλον, οι ειδικότητες τους διαφέρουν επίσης.

Ενώ ορισμένοι διαιτολόγοι μπορεί να ειδικεύονται στη διαχείριση βάρους, την ατομική συμβουλευτική και την προσεκτική διατροφή, άλλοι μπορεί να είναι έμπειροι στη διατροφή για άσκηση ή ακόμα και σε νεφρική νόσο. Για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, δύο διαιτολόγοι που ασκούνται στην ίδια ειδικότητα μπορεί επίσης να έχουν διαφορετικές μεθόδους ή προσεγγίσεις.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ομαδική φυσική κατάσταση. Πείτε ότι αγαπάτε τη γιόγκα και παρακολουθείτε συχνά μαθήματα όλη την εβδομάδα. Παρά το γεγονός ότι παρακολουθείτε πάντα το ίδιο στούντιο και όλοι οι εκπαιδευτές εκπαιδεύτηκαν εκεί, όλα αυτά τα μαθήματα θα είναι πανομοιότυπα; Φυσικά και όχι!

Σίγουρα θα υπάρχουν εκπαιδευτές που θα προσαρμόζονται στα ατομικά σας ενδιαφέροντα και ανάγκες καλύτερα από άλλους, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Το ίδιο ισχύει και για τους διαιτολόγους.

Όταν ξεκινάτε μια αλλαγή τρόπου ζωής, είναι σημαντικό να βρείτε έναν διαιτολόγο που όχι μόνο να έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντός σας, αλλά να ευθυγραμμίζεται με τις ατομικές σας ανάγκες.

5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βρείτε έναν διαιτολόγο που είναι κατάλληλος για εσάς

Εδώ είναι 5 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε έναν διαιτολόγο που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς!

1. Δείτε την εμπειρία τους

Όταν προσπαθείτε να βρείτε έναν διαιτολόγο, θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι το άτομο με το οποίο επιλέγετε να εργαστείτε έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντός σας.

Είτε αυτό μπορεί να είναι νόσος του υποθυρεοειδούς, πρόληψη ασθενειών, διαχείριση βάρους, διαταραγμένη διατροφή ή οποιοσδήποτε άλλος τομέας ενδιαφέροντος.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε για την εμπειρία τους και να ρωτήσετε εάν έχουν συνεργαστεί ή όχι με κάποιον σαν εσάς στο παρελθόν.

2. Κάντε μια εισαγωγική συνομιλία

Πριν επιλέξετε τον διαιτολόγο σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνομιλήσετε μαζί του. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση όχι μόνο για το προπονητικό τους στυλ, αλλά και για την προσωπικότητά τους.

Τα διαφορετικά στυλ προπονητικής λειτουργούν καλά για διαφορετικούς ανθρώπους. Ρωτώντας τον πιθανό διαιτολόγο σας για το στυλ προπόνησής του μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν είναι το σωστό ή όχι.

Επιπλέον, ο διαιτολόγος σας θα γίνει ο σύντροφός σας σε όλη την αλλαγή του τρόπου ζωής σας. Απλώς κάνοντας μια γρήγορη συζήτηση μαζί τους θα σας δώσει μια αίσθηση για το πώς μοιάζει η προσωπικότητά τους.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες με αυτό το άτομο και ότι του εμπιστεύεστε την ευημερία σας.

3. Αποφύγετε μια προσέγγιση «Ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους».

Υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια και προγράμματα εκεί έξω που βασίζονται σε μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους.

Ως άτομα, είναι σημαντικό να μας φέρονται ως τέτοιοι όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας για την υγεία και τα θρεπτικά συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι ο διαιτολόγος σας θα λάβει υπόψη του τις ατομικές σας ανάγκες πριν κάνει προσαρμογές στη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι ο διαιτολόγος γνωρίζει το εύρος της πρακτικής του

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν διαιτολόγο που να έχει πάντα κατά νου το συμφέρον σας.

Οι διαιτολόγοι μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες καθώς και στον τρόπο ζωής σας. Αλλά με αυτό που λέγεται, υπάρχουν πολλά σενάρια όπου ένας διαιτολόγος μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέλος της ομάδας, αλλά πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από άλλους επαγγελματίες.

Είτε πρόκειται για γιατρό, είτε για σύμβουλο ψυχικής υγείας είτε για επαγγελματία γυμναστικής. Βεβαιωθείτε ότι ο διαιτολόγος σας προωθεί την υποστήριξη από άλλους επαγγελματίες για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία και την ευεξία!

5. Βεβαιωθείτε ότι σας φαίνεται σωστό

Όταν σκέφτεστε έναν διαιτολόγο, βεβαιωθείτε ότι η προσέγγισή του και οι μέθοδοι του είναι κατάλληλες για εσάς.

Ρίξτε μια ματιά στις μαρτυρίες και τις κριτικές τους. Συμφωνούν με τους στόχους σας; Οι μέθοδοι που αναφέρονται μοιάζουν με πράγματα που θα θέλατε να ζήσετε;

Βεβαιωθείτε ότι η συνολική τους προσέγγιση, η εικόνα και οι μέθοδοι ακούγονται σαν κάτι στο οποίο θέλετε να είστε μέρος!

Μάθετε αν είμαστε κατάλληλοι για εσάς

Αναρωτιέστε εάν ένας διαιτολόγος Nutrition Stripped είναι ο κατάλληλος για εσάς;

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη διατροφική καθοδήγηση, μπορείτε να εγγραφείτε για μια δωρεάν κλήση 10 λεπτών Discovery με έναν από τους εγγεγραμμένους διαιτολόγους μας!

Θα εξετάσουμε τους στόχους σας καθώς και τις προηγούμενες εμπειρίες σας με τα τρόφιμα και τη διατροφή για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να καθορίσουμε εάν είμαστε οι κατάλληλοι ή όχι για εσάς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar