Πώς να γίνεις ψηφιακός νομάδας – Οδηγός για αρχάριους

0
Πώς να γίνεις ψηφιακός νομάδας – Οδηγός για αρχάριους

Γίνετε ψηφιακός νομάδας και το να ταξιδέψετε στον κόσμο είναι ένα όνειρο για όλους! Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο βαθιά ματιά και ας καταλάβουμε τι χρειάζεται για να γίνεις ψηφιακός νομάδας.

Πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν αποφάσισα να εγκαταλείψω τη μονότονη ζωή μου «9-to-5» και να ακολουθήσω το πάθος μου για τα ταξίδια, δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσες πολλές λεωφόροι και δυνατότητες για έναν ψηφιακό νομάδα.

Το λιγότερο, υπάρχει κάτι μαγικό στον νομαδικό τρόπο ζωής, την αγνή χαρά του να ανακαλύπτεις νέα μέρη και να συναντάς ανθρώπους και να βιώνεις διαφορετικούς πολιτισμούς.

Αν πάντα λαχταρούσατε να ταξιδέψετε στον κόσμο και να εξερευνήσετε το άγνωστο, τότε μπορείτε επίσης να γίνετε ψηφιακός νομάδας και να αγκαλιάσετε τις περιπέτειες κατά μήκος της διαδρομής.

Πιστέψτε με όταν το λέω αυτό, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε ποτέ στη ζωή.

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθούσα να σας βοηθήσω να κατανοήσετε τι χρειάζεται για να είσαι ψηφιακός νομάδας – αλλά πριν από αυτό, ας καταλάβουμε τι είναι αυτή η έννοια.

Τι είναι ο «Digital Nomad»;

Για να παραθέσω τι Βικιπαίδεια λέει, «Οι ψηφιακοί νομάδες είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών για να κερδίσουν τα προς το ζην και να κάνουν τη ζωή τους με νομαδικό τρόπο. Αυτοί οι εργαζόμενοι συχνά εργάζονται εξ αποστάσεως από ξένες χώρες, καφετέριες, δημόσιες βιβλιοθήκες, χώρους συνεργασίας ή οχήματα αναψυχής».

Ακριβώς, ένας ψηφιακός νομάδας είναι ένα άτομο που επιλέγει να εργάζεται εξ αποστάσεως, από οπουδήποτε στον κόσμο, αρκεί να έχει πρόσβαση σε φορητό υπολογιστή (ή οποιαδήποτε συσκευή) και εγκαταστάσεις στο διαδίκτυο.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει τη ζωή των ψηφιακών νομάδων να φαίνεται πιο φανταχτερή, καθώς φαίνεται να εργάζονται σε παραλίες ή σε καφετέριες στην πλαγιά των λόφων, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.

Για αρχάριους, το να είσαι «ψηφιακός νομάδας» θα απαιτούσε πάθος και πολλή σκληρή δουλειά, δημιουργικές και επικοινωνιακές δεξιότητες κ.λπ.

Σίγουρα, η ζωή ενός ψηφιακού νομάδα είναι γεμάτη ενθουσιασμό και εξερευνήσεις, αλλά χρειάζεται να βρει κανείς επαρκή δουλειά στο Διαδίκτυο, προκειμένου να αποκτήσει παθητικό εισόδημα για να διατηρήσει τη γεμάτη ζωή περιπέτειες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το να είσαι ψηφιακός νομάδας είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης που απαιτεί αφοσίωση και αφοσίωση.

Είναι αλήθεια ότι το «γραφείο» σας μπορεί να είναι πιο όμορφο από άλλα, (και μπορείτε κυριολεκτικά να δουλέψετε από καφετέριες και μπάτσες!) και αποφασίζετε μόνοι σας τις ώρες εργασίας σας, αλλά πρέπει ακόμα να κυνηγήσετε τις προθεσμίες, να κάνετε υποβολές έγκαιρα, να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και αναζητήστε δουλειά από καιρό σε καιρό.

Για να είμαι ειλικρινής, η επιτυχία ή η αποτυχία σας θα βασιστεί πλήρως στους δικούς σας ώμους, καθώς θα γίνετε το αφεντικό του εαυτού σας!

Πώς να γίνετε Digital Nomad;

Ανεξάρτητα από το πόσο φανταχτερή μπορεί να φαίνεται η ζωή ενός «ψηφιακού νομάδα», έχει τις δικές της προκλήσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι ακριβώς σας οδηγεί και να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις: Έχω αρκετά κίνητρα για να μετακομίσω από το ένα μέρος στο άλλο; Μπορώ να είμαι δημιουργικά παραγωγικός και να αναπτύξω τις δεξιότητές μου εν κινήσει;

Είμαι αποφασισμένος να αγκαλιάσω όλες τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν σε μια μακρινή χώρα; Θα μπορέσω να συντηρηθώ;

Μόλις έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σας και αισθάνεστε σίγουροι ότι θα ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο με πλήρη απασχόληση, μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε να γίνετε «ψηφιακός νομάδας» και το ταξίδι σας θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Ξέρω πολλούς ανθρώπους που αναρωτιούνται αν μπορούν να γίνουν ψηφιακοί νομάδες, αλλά συχνά δυσκολεύονται να καταλάβουν «πώς»;

Ενώ όλοι φαίνεται να είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα να γίνουν εξερευνητές, δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν τη σωστή διάθεση για να κάνουν τα πράγματα να λειτουργήσουν.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας ως ψηφιακός νομάδας.

1. Η απόγνωση να απελευθερωθείς από τη μονοτονία.

Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κάλεσμα», αλλά θα ξέρετε ακριβώς ότι δεν μπορείτε πλέον να συνεχίσετε αυτό που κάνετε και υπάρχει μια παρόρμηση να αφήσετε τα πάντα πίσω σας και να προχωρήσετε.

Πολλοί άνθρωποι μισούν τις δουλειές τους, αλλά αγωνίζονται να τις παρατήσουν, σκεπτόμενοι τις αβεβαιότητες του μέλλοντος. Αλλά μέσα σε όλα, ξεχνούν το γεγονός ότι θυσιάζουν το παρόν τους.

Οι περισσότεροι από τους ψηφιακούς νομάδες αγκάλιασαν τη ζωή των περιπετειών όταν ένιωθαν κολλημένοι στην επαγγελματική τους ζωή και υπέφεραν από άγχος.

Τότε ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν ένα άλμα, αναζητώντας απεγνωσμένα την ελευθερία, με μια παρόρμηση να ξαναβρούν τον εαυτό τους.

Περιττό να πούμε ότι είναι η απελπισία σας να αλλάξετε τη ζωή σας και το πάθος σας να κυνηγάτε περιπέτειες, που θα σας πάει πολύ μακριά ως ψηφιακός νομάδας.

Εάν γνωρίζετε για τις δεξιότητές σας, δεν θα έχετε ποτέ έλλειψη εργασίας. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα φύγετε από την παλιά σας ζωή και να πιστεύετε ότι έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τη μοίρα σας.

2. Προετοιμασία για έναν νομαδικό τρόπο ζωής.

Το να εγκαταλείψετε την κανονική δουλειά και να ζήσετε χωρίς σακίδιο μπορεί να φαίνεται σαν ένα όνειρο με ηλιοφάνεια και ουράνια τόξα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό.

Καθώς θα βγαίνετε στους δρόμους μόνοι σας, τελικά θα αντιμετωπίσετε τη μοναξιά και θα αντιμετωπίσετε εξουθενώσεις. Με απίστευτες στιγμές αγάπης και γέλιου, θα ζήσετε και εσείς δυσάρεστες εμπειρίες.

Επίσης, αν δεν έχετε πάει ποτέ σόλο ταξίδι πριν, θα είναι λίγο πιο δύσκολο για εσάς. Επομένως, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε, πριν υιοθετήσετε τον νομαδικό τρόπο ζωής.

Αρχικά, αναγνωρίστε τις καλύτερες δεξιότητές σας και δημιουργήστε έναν χώρο για κέρδη. Αν είστε καλοί με το μοντάζ, δοκιμάστε τα χέρια σας στη δημιουργία vlog.

Όσοι αγαπούν να γράφουν και μπορούν να δημιουργούν ιστορίες με λέξεις, μπορούν να επιλέξουν ρόλους για το blogging ή τη συγγραφή περιεχομένου. Στο τρέχον σενάριο, όταν η «εργασία από το σπίτι» έχει γίνει μια νέα κανονικότητα, μπορεί κανείς εύκολα να επιλέξει να εργαστεί εξ αποστάσεως ή να αναλάβει εργασίες ελεύθερου επαγγελματία που ευθυγραμμίζονται με τις δεξιότητές του.

Μόλις μάθετε πώς θα διαχειριστείτε τα οικονομικά σας, το επόμενο βήμα θα ήταν να δείτε εάν μπορείτε να καταφέρετε να ζήσετε μόνοι, μακριά από το σπίτι.

Προγραμματίστε για ένα μήνα και επιλέξτε ένα μοντέρνο μέρος (ίσως κάπου στα βουνά ή στις παραλίες). Βρείτε ένα σπίτι με κατάλληλες εγκαταστάσεις internet, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε χωρίς καμία ενόχληση.

Πηγαίνετε για σύντομα ταξίδια, γνωρίστε νέους ανθρώπους και γνωρίστε το μέρος. Σύντομα, θα συνειδητοποιήσετε αν αυτή η ζωή σας ταιριάζει ή όχι, και στη συνέχεια μπορείτε να προγραμματίσετε μεγαλύτερες διακοπές όπου όχι απλώς θα εξερευνήσετε αλλά και θα εργάζεστε ταυτόχρονα και θα ζήσετε τη ζωή στο έπακρο.

3. Επιλέγοντας σοφά τον πρώτο σου προορισμό.

Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ζήσετε στο Παρίσι και να εργαστείτε εξ αποστάσεως από εκεί, ή ίσως στο Μαϊάμι – πρέπει να είστε προσεκτικοί και να καταλάβετε εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά (ή όχι!).

Όπως ανέφερα προηγουμένως, η αρχική φάση θα σας έφερνε πολλά εμπόδια ως ψηφιακός νομάδας και θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να κατανοήσετε το μέρος, να προσαρμοστείτε στον τοπικό τρόπο ζωής, να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας κ.λπ.

Η επιλογή του πρώτου σας προορισμού για εξερεύνηση ως ψηφιακός νομάδας μπορεί να είναι μια συντριπτική διαδικασία.

Το πρώτο βήμα θα ήταν να περιορίσετε τη λίστα με τα μέρη στα οποία θα θέλατε να ταξιδέψετε και να υπολογίσετε το κόστος ζωής – το οποίο περιλαμβάνει τη διαμονή σας, το φαγητό, το διαδίκτυο και άλλα έξοδα, μαζί με το κόστος του ταξιδιού.

Τα τελευταία χρόνια, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Μπαλί και μερικά άλλα μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία έχουν γίνει κόμβος για τους millennials που μετακόμισαν σε αυτούς τους προορισμούς ως ψηφιακοί νομάδες.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να τα εξετάσετε επίσης. Ακόμη και χώρες όπως το Μεξικό, η Βραζιλία, η Κόστα Ρίκα και η Βολιβία έχουν γίνει επίσης σπίτια για περιπλανώμενες ψυχές απολαμβάνοντας μια θέση εργασίας εκεί.

Βασικές συμβουλές για να γίνετε ψηφιακός νομάδας

Μόλις αποφασίσετε να γίνετε ψηφιακός νομάδας και καταλάβετε πώς να συντηρήσετε τον εαυτό σας, θα χρειαστείτε αυτές τις συμβουλές για να προχωρήσετε πολύ.

1. Μάθετε πώς θέλετε να ζήσετε!

Όταν επιλέγετε να είστε ψηφιακός νομάδας, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τις πολυτέλειες που διαφορετικά απολαμβάνετε στο σπίτι!

Ως επί το πλείστον, οι ψηφιακοί νομάδες προτιμούν να μένουν σε ξενώνες ή σε ρετιρέ που χρησιμεύουν ως χώροι συνεργασίας, καθώς είναι οι πιο οικονομικές επιλογές διαμονής.

Επίσης, αν είστε ταξιδεύοντας μόνος για πρώτη φοράθα ήταν υπέροχο να γνωρίσω άλλους ανθρώπους από άλλα μέρη του κόσμου.

Σε περίπτωση που αγαπάτε την ιδιωτικότητά σας και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε μερικά επιπλέον δολάρια, μπορείτε να βρείτε ένα δωμάτιο για τον εαυτό σας σε ένα οικογενειακό κατάλυμα ή να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα μέσω της Airbnb (έχουν καταπληκτικά ακίνητα σε όλο τον κόσμο!).

Μόλις αποφασίσετε πώς θέλετε να ζήσετε, θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε τα γεύματά σας – είτε θέλετε να μαγειρεύετε σε καθημερινή βάση, είτε θέλετε να τρώτε έξω τακτικά ή απλά να έχετε το καλύτερο από τα δύο!

Ο προσχεδιασμός όλων αυτών θα σας βοηθούσε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, διαφορετικά, μπορεί να βρεθείτε μέσα σε πολλά μπέρδεμα, που θα χαλάσει τη διάθεσή σας και θα καταστρέψει τις εμπειρίες σας.

2. Μείνετε σε ένα μέρος για αρκετή ώρα (ή τουλάχιστον ένα μήνα).

Όντας ψηφιακός νομάδας, είσαι ελεύθερος να μετακινηθείς, αλλά θα σου πρότεινα να μείνεις σε ένα μέρος για ένα μήνα – «γιατί θα χρειαζόσουν τόσο πολύ χρόνο για να εξερευνήσεις ένα μέρος και να απολαύσεις πλήρως τις δονήσεις του.

είχα ξοδέψει ένα μήνα στο Μπουτάνπίσω στο 2016 και ερωτεύτηκα εντελώς τον τόπο & τους ανθρώπους.

Τα συνεχή ταξίδια θα σας εξαντλήσουν και δεν θα μπορείτε να εστιάσετε σωστά στη δουλειά σας. Θα σας δώσει επίσης λίγο χρόνο για να καταλάβετε αν απολαμβάνετε πραγματικά αυτή τη ζωή στους δρόμους ή όχι.

3. Απαλλαγείτε από περιττά έξοδα.

Να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για διακοπές και δεν χρειάζεται να αγοράζετε αναμνηστικά! Τις περισσότερες φορές, τείνουμε να ξοδεύουμε άσκοπα ενώ είμαστε έξω για διακοπές, αλλά ως ψηφιακός νομάδας, πρέπει να απαλλαγείτε από όλα εκείνα τα έξοδα που δεν επηρεάζουν πολύ τη ζωή σας.

Μειώστε όλες τις συνδρομές και τις συνδρομές που πληρώνατε όταν είστε σπίτι. Η απαλλαγή από αυτά τα έξοδα θα σας επιτρέψει να εστιάσετε πλήρως στη δουλειά και τα ταξίδια σας.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας που εξερευνά τον κόσμο, δεν θα έχετε πολύ χρόνο για το «Netflix & Chill» – μάλλον, μπορείτε να βγείτε έξω και να γνωρίσετε τους ντόπιους, να συμμετάσχετε σε ένα τοπικό φεστιβάλ, να καθίσετε σε ένα καφέ και να παρατηρήσετε ανθρώπους, να μάθετε ένα νέο γλώσσα ή να αναπτύξουν μια νέα δεξιότητα στο μεταξύ.

4. Λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Ενώ το ταξίδι μπορεί να σας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σας, θα υπάρξουν επίσης περιπτώσεις όπου μπορεί να αρρωστήσετε, να αντιμετωπίσετε ένα ατύχημα ή να κολλήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε εμβόλια για να ταξιδέψετε σε ορισμένα μέρη.

Η υγεία σας θα πρέπει ουσιαστικά να είναι η προτεραιότητά σας και, επομένως, η ασφάλιση είναι απαραίτητη. Στο τρέχον σενάριο, όταν ο κόσμος θεραπεύεται από μια κατάσταση πανδημίας, είναι ακόμη πιο σημαντικό να αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας Ολοκληρώθηκε.

Αρχικά, μπορεί να φαίνεται σαν ένα πρόσθετο κόστος, αλλά τελικά, θα ξέρετε ότι είναι για δικό σας όφελος μακροπρόθεσμα ως ψηφιακός νομάδας.

Στη σημερινή εποχή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας βοηθούν να συνδεθούμε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αν κάνετε κύλιση στο Facebook, θα βρείτε πολλές κοινότητες που διευθύνονται από ψηφιακούς νομάδες, όπου όχι μόνο μοιράζονται τις εμπειρίες τους αλλά δημιουργούν επίσης μια πλατφόρμα για συναντήσεις με άλλους νομάδες.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε διαδικτυακές κοινότητες όπως Από το Nomad όπου οι ψηφιακοί νομάδες θα απαντούσαν στις απορίες σας και θα σας βοηθούσαν να σχεδιάσετε τη δική σας προσπάθεια. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να βρείτε ευκαιρίες εργασίας και πάνω από όλα, να δημιουργήσετε φιλίες με άλλους ταξιδιώτες.

Για να το θέσω στον κόσμο του Lewis Carroll είπε: «Στο τέλος, μετανιώνουμε μόνο για τις ευκαιρίες που δεν κάναμε».

Επομένως, εάν λαχταράτε έναν περιπετειώδη τρόπο ζωής και ξέρετε ότι έχετε το θάρρος να ζήσετε σαν ψηφιακός νομάδας, τότε βγείτε στους δρόμους.

Μην φοβάστε τις αποτυχίες. Ζήστε την καλοσύνη που σας επιφυλάσσει ο κόσμος και θα καταλήξετε να έχετε μερικές ενδιαφέρουσες ιστορίες για να μοιραστείτε με όλους.

Ακολουθήστε τη ροή και απολαύστε τη ζωή στο έπακρο, όντας ψηφιακός νομάδας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar