Τι έχουν να πουν οι Ινδοί ταξιδιώτες

0
Τι έχουν να πουν οι Ινδοί ταξιδιώτες

Ποιες θα είναι οι ταξιδιωτικές τάσεις μετά την πανδημία; Ας το ακούσουμε από τους Ινδούς ταξιδιώτες που έχουν ήδη ξεκινήσει την εξερεύνηση με τον δικό τους τρόπο.

Αυτό που ξεκίνησε στις αρχές του 2020 συνεχίζεται ακόμα και καθώς τα νέα για ένα τρίτο κύμα είναι στον αέρα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο κορωνοϊός έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Από απολυμαντικά χεριών στα λόμπι των ξενοδοχείων μέχρι πλήρωμα καμπίνας με μάσκες, τοπικά lockdown μέχρι εφαρμογές εντοπισμού επαφών, ο Covid-19 έχει μεταμορφώσει τον κόσμο των ταξιδιών.

Ωστόσο, τα άτομα με φαγούρα στα πόδια έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους για να επιδοθούν στην περιπλάνηση τους, διασφαλίζοντας ότι ταξιδεύουν με ασφάλεια και τηρούν όλα τα πρωτόκολλα και τα προληπτικά μέτρα.

Τον Οκτώβριο του 2020, αφού έμεινα στο σπίτι για 7 μήνες, έκανα το πρώτο μου ταξίδι μετά την πανδημία (αντιμετωπίζοντας όλα τα άγχη της πανδημίας) με τρεις από τους φίλους μου.

Μείναμε σε ένα γραφικό χωριό των Ιμαλαΐων στο Nathuakhan, στο Uttarakhand, στο The Doi Homestay. Τότε κατάλαβα τη χαρά του αργού ταξιδιού.

Δουλεύαμε συνήθως τις καθημερινές και πηγαίναμε για μικρές πεζοπορίες τα Σαββατοκύριακα. Αποδείχτηκε ότι ήταν μια υποχώρηση ενός μήνα καθώς ξεχάσαμε όλα τα δεινά του Covid κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από τότε, είμαι στους δρόμους εντός και εκτός, κυρίως για παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας και πιο αργά ταξίδια, επιδίδομαι σε δουλειές και ευχάριστα εμποτίζοντας τα vibes του τόπου.

Και υπάρχουν πολλοί ακόμη περιπλανώμενοι σαν εμένα, που επέλεξαν να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους και να αγκαλιάσουν τον κόσμο των περιπετειών.

Δείτε τι έχουν να πουν οι ταξιδιώτες και οι bloggers για τις ταξιδιωτικές τάσεις μετά την πανδημία:

1. Ταρούν Ράθι

«Δουλεύω από τα βουνά από τον Νοέμβριο του 2020 και γνωρίζω πολλούς άλλους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει για μερικούς μήνες (ή περισσότερους) εν μέσω της πανδημίας, και όλοι θα συμφωνούσαν στο γεγονός ότι τα μακρινά ταξίδια είναι πολύ καλύτερα από φασαρία γύρω από ένα σταθερό δρομολόγιο.

Μόλις ταξιδέψετε για περισσότερο, νομίζω ότι θα ξεπεράσετε σιγά σιγά τη γοητεία των ταξιδιών του Σαββατοκύριακου! Αισθάνομαι έντονα ότι τους επόμενους μήνες, οι άνθρωποι θα προτιμούν να ταξιδεύουν σε ένα μέρος και να είναι εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αντί να κάνουν περισσότερα.»

2. Ριτζούμαν Ντάτα

«Προσωπικά αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο πρόθυμοι να πάνε ταξίδια, κάτι που διασφαλίζει αυτόματα την κοινωνική απόσταση – καθώς το να είσαι μακριά από το πλήθος είναι το επίκαιρο.

Τα καταφύγια στη φύση, τα σαφάρι άγριας ζωής, οι πεζοπορίες στα Ιμαλάια κ.λπ. θα προτιμώνται περισσότερο τους επόμενους μήνες».

3. Σουμίτα Ντας

«Τα ταξίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, έχοντας κατά νου αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η αγάπη για την εξερεύνηση τοπικών αλλά άψογων προορισμών θα έχει τάση σε σύγκριση με διεθνείς προορισμούς.

Επίσης, μετά την πανδημία, από ταξιδιώτες έως τουρίστες, οικογένειες έως μεμονωμένους ριψοκίνδυνους, όλοι έχουν αρχίσει να εκτιμούν τα αργά και αβίαστα ταξίδια, επομένως επιλέγουν ικανοποιητικές εμπειρίες που τους επιτρέπουν να συνδεθούν, να εξερευνήσουν και να χαλαρώσουν.

Αυτό θα μετατοπίσει την εστίαση από την επίσκεψη σε τόσα πολλά μέρη για να επισημάνετε απλώς τα κουτάκια στο προσεκτικό ταξίδι.

Οι διαμονές σε διαμονές premium, όπως σπίτια κληρονομιάς, μοναδικά BnB ή ξενώνες θα έχουν επίσης προτεραιότητα στην εποχή μετά την πανδημία, καθώς οι άνθρωποι θα προτιμούσαν μεγαλύτερες διαμονές σε τέτοια καταλύματα όπου δεν χρειάζεται απαραίτητα να μοιράζονται χώρο με περισσότερα άτομα, παρέχοντας επομένως ασφάλεια και υγιεινή μια προτεραιότητα.“

4. Kadambari Bhatte

«Τα ταξίδια έχουν γίνει μακρυά, με το συνεχές άγχος των κρουσμάτων Covid-19 γύρω μας! Και σίγουρα τα ταξίδια δεν θα είναι τόσο ομαλά, ξέγνοιαστα και λιγότερο ανησυχητικά όπως οι παλιές καλές εποχές!

Ειδικά όταν το ταξίδι στο εξωτερικό είναι μέρος του σχεδίου σας, μπορεί να γίνει μια ατελείωτη αναμονή για να πάτε στις χώρες που αναφέρονται στις επιθυμίες μας! Εκτός από τη λήψη εγκρίσεων βίζας, νομίζω ότι θα χρειαστεί να παρέχουμε αρνητικά τεστ Covid προσθέτοντας επιπλέον κόστος σε ένα ήδη ακριβό αεροπορικό εισιτήριο.

Επιπλέον, το να δείξουμε το πλήρως εμβολιασμένο πιστοποιητικό μας θα ήταν υποχρεωτικό. Αλλά αυτό εξαρτάται ακόμη και από το ποιες χώρες είναι ανοιχτές στους Ινδούς τουρίστες και αυτό πιθανότατα θα επιτευχθεί μόλις έχουμε σταθερότητα στα κρούσματα Covid-19.

Από την άλλη πλευρά, τα ταξίδια εντός της Ινδίας παρατηρούνται σε άνοδο και αυτή η τάση φαίνεται να υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Ειδικά το να πηγαίνεις σε θέσεις εργασίας θα γινόταν κανόνας, το να φεύγεις από το σπίτι έχοντας την εργασία από το σπίτι ως μέρος της κανονικής καθημερινής ρουτίνας.

Καλό για την ταξιδιωτική βιομηχανία που επηρεάζεται στην Ινδία, η εξερεύνηση της Ινδίας είναι σίγουρα ένα όφελος τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών!».

5. Divyangna

«Αρχικά, όταν η πανδημία μας έκανε να κλειστούμε μέσα, περίμενα να ομαλοποιηθούν τα πράγματα για να επιστρέψω σύντομα στο γραφείο. Πριν από τον Covid, έκανα WFH για 1-2 ημέρες συνήθως, αλλά ποτέ δεν δούλεψα πραγματικά σε αυτό το διάστημα!

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2020, πήρα το Workation μου με μια αμφιβολία στο μυαλό μου, αναρωτώμενος πώς θα διαχειριστώ την εργασία μου. Είμαι τόσο χαρούμενος που το έκανα αυτό, τώρα μάλλον αγαπώ το Workation περισσότερο από το γραφείο.

Νιώθω πιο χαρούμενος όταν εργάζομαι από ένα ήρεμο μέρος, γνωρίζω νέους ανθρώπους και ακούω καταπληκτικές ιστορίες.

Και το καλύτερο είναι ότι το αργό ταξίδι με κάνει να εξερευνήσω ένα μέρος μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Τα χωριά που βλέπουμε στα βουνά είναι πλέον τόποι εξερεύνησής μου.

Το να βρίσκω νέες ροές καθημερινά και να παίζω με σκύλους είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο ενώ δουλεύω από τα βουνά.

Και όχι μόνο τα βουνά, η ιδέα του Workation με έκανε να πάω και στη Γκόα, παρόλο που δεν είμαι άνθρωπος του πάρτι. Και η Γκόα που είδα ήταν πέρα ​​από παραλίες και μέρη για πάρτι!

Υποθέτω ότι αυτή η ζωή των αργών ταξιδιών με κρατά χαρούμενη και έχω μάθει πώς να διαχειρίζομαι την ισορροπία της επαγγελματικής ζωής. Σίγουρα, ο Δείκτης Ευτυχίας μου έχει πάρει μια όρθια καμπύλη και θα ανυπομονώ να κάνω τέτοιες διακοπές, ακόμα και μετά την επανέναρξη του γραφείου μου».

6. Σουρόμα Σάρνα