15 τρόποι για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με προϋπολογισμό

0
15 τρόποι για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με προϋπολογισμό

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, με λίγη ευελιξία και λίγη τεχνογνωσία, θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Εδώ είναι οι 15 καλύτεροι τρόποι για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με προϋπολογισμό.

Είστε από αυτούς που βρίσκουν τους εαυτούς τους να κάνουν ρολά στη ροή σας στο Instagram, να ονειρεύονται για μακρινές χώρες, να εμπνέουν φωτογραφίες και να αλλάζουν τη ζωή τους περιπέτειες;

Αλλά όταν ελέγχετε το τραπεζικό σας υπόλοιπο… διάολε.

Ευτυχώς, έχουμε ένα σωρό εξαιρετικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα έξοδα ταξιδιού σας. Δοκιμάστε αυτές τις ιδέες όταν αποφασίσετε να ταξιδέψετε και θα εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια στο ταξίδι σας.

Συμβουλές για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με προϋπολογισμό:

1. Έρευνα για χώρα που είναι φιλική προς τον προϋπολογισμό

Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο εξωτερικό, θα πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένες φιλικές προς τον προϋπολογισμό χώρες.

Πηγαίνετε στο Διαδίκτυο και κάντε λίγη έρευνα για να φτιάξετε μια λίστα με οικονομικές χώρες και, στη συνέχεια, επιλέξτε 4-5 χώρες, διαβάστε για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις καιρικές συνθήκες, την καλύτερη στιγμή για επίσκεψη κ.λπ.

2. Έρευνα Κόστος Ζωής

Αφού επιλέξετε τη χώρα σας, τώρα ήρθε η ώρα να ελέγξετε το κόστος ζωής στη συγκεκριμένη χώρα.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε έρευνα στο Διαδίκτυο και να υπολογίσετε τα καθημερινά σας έξοδα, όπως τα τοπικά αξιοθέατα, τη διαμονή, το φαγητό και τη μεταφορά σας κ.λπ.

3. Ελέγξτε τις ισοτιμίες συναλλάγματος

Εάν πηγαίνετε στο εξωτερικό, η ανταλλαγή συναλλάγματος μπορεί επίσης να είναι η κύρια ανησυχία σας. Ελέγξτε τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στο διαδίκτυο.

Εάν το νόμισμα της χώρας σας είναι ισχυρότερο από τη χώρα που επισκέπτεστε, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αλλά αντίθετα, το κόστος ζωής της χώρας ταξιδιού σας μπορεί να κλέψει τον προϋπολογισμό σας.

4. Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας εκ των προτέρων

Τώρα, έχετε αποφασίσει τον προορισμό σας, ήρθε η ώρα να κλείσετε τα logistics σας για να εξοικονομήσετε μερικά επιπλέον κιλά.

Κυρίως εταιρείες τρένων, λεωφορείων και αεροπορικών εισιτηρίων προσφέρουν εκπτώσεις για πρώιμες εκπτώσεις. Θα ήταν πάντα σκόπιμο να εξασφαλίσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων και να κάνετε το ταξίδι σας πιο οικονομικό.

5. Εφαρμόστε τη βίζα σας νωρίτερα

Αφού ολοκληρώσετε τα ταξιδιωτικά σας εισιτήρια, ήρθε η ώρα να κάνετε αίτηση για βίζα. Η διαδικασία έκδοσης βίζας απαιτεί γενικά τον μεγαλύτερο χρόνο για να εγκριθεί και θα σας κοστίσει πολύ αν κάνετε αίτηση αργότερα. Ορισμένες χώρες δεν δέχονται καθυστερημένη βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προγραμματίσετε εκ νέου το ταξίδι σας.

6. Κόψτε τον Μεσαίο Άνθρωπο

Συνιστάται πάντα για τον πρώτο ταξιδιώτη να πάει με μια τουριστική εταιρεία ή με κάποιον οργανισμό.

Εξοικονομεί χρόνο και αγχώνει χωρίς αμφιβολία. Αλλά αν θέλετε να κάνετε οικονομικά ταξίδια, πρέπει να προγραμματίσετε μόνοι σας.

Υπάρχουν πολλά άρθρα στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν με τη βίζα, τα εισιτήρια, τη διαμονή, τις συμβουλές ασφαλείας, τον καιρό, τα αξιοθέατα κ.λπ.

7. Μην ανταλλάσσετε χρήματα στο αεροδρόμιο

Οι περισσότεροι από τους πρώτους ταξιδιώτες που ανταλλάσσουν τα χρήματά τους στο αεροδρόμιο νομίζοντας ότι είναι πιο βολικό για αυτούς. Γι‘ αυτό οι ανταλλακτήρες στο αεροδρόμιο χρεώνουν βαριά προμήθεια.

Για να κάνετε το ταξίδι σας οικονομικό, απλώς ανταλλάξτε αρκετό ποσό για τη βόλτα σας με ταξί και όταν φτάσετε στην κύρια πόλη, μπορείτε να ανταλλάξετε εκεί με καλύτερες τιμές.

8. Μην κουβαλάτε πάρα πολλά μετρητά

Μεταφέροντας πολλά μετρητά μαζί σας, σας κρατά μακριά από οικονομικά ταξίδια. Καθώς τα μετρητά σας έχουν χαθεί, τότε υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τα αποκτήσετε ξανά.

Όταν μεταφέρετε μετρητά, δεν μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε φορά που ξοδεύετε. Όταν θέλετε στο τέλος της ημέρας να ξέρετε πού ξοδεύτηκαν τα χρήματά σας, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τις άσκοπες αγορές σας.

9. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή προϋπολογισμού ή ένα ημερολόγιο

Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, πρέπει να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σας ή να σημειώσετε τα καθημερινά σας έξοδα στο τέλος του.

Όταν ταξιδεύω, συνήθως κρατάω μακριά το τηλέφωνό μου όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορώ να αξιοποιήσω στο έπακρο το ταξίδι μου.

Προτιμώ να γράφω στο ημερολόγιό μου. Καταγράφω τον συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό, στη συνέχεια κατηγοριοποιώ τις δαπάνες μου και ορίζω επίσης το όριο για να δαπανήσω σε μια ημέρα.

Προτιμώ να γράφω στο ημερολόγιό μου. Καταγράφω τον συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό, στη συνέχεια κατηγοριοποιώ τις δαπάνες μου και ορίζω επίσης το όριο για να δαπανήσω σε μια ημέρα.

10. Αλληλεπιδράστε με τους ντόπιους

Για να γνωρίσετε τον πολιτισμό της χώρας που επιλέξατε, θα πρέπει να κάνετε παρέα με τους ντόπιους. Οι ντόπιοι θα σας καθοδηγήσουν για να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη, δεν υπάρχει κανένας οδηγός ή διαδικτυακό ιστολόγιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε το πραγματικό αυθεντικό φαγητό της χώρας.

Δεν θα εξοικονομήσει μόνο τα χρήματά σας που θα πρέπει να ξοδέψετε σε φανταχτερά εστιατόρια, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να αποκτήσετε μια βαθύτερη εικόνα για μια διαφορετική κουλτούρα.

11. Επιλέξτε τοπικά μέσα μεταφοράς για να ταξιδέψετε

Εάν κλείσετε το ταξίδι σας με κάποιον οργανισμό, σας προτείνουν να πάρετε ταξί για τοπικά αξιοθέατα και θα προτιμούσατε να πάρετε για λόγους ασφαλείας.

Δίνω επίσης πρώτη προτεραιότητα στην ασφάλειά μου όταν ταξιδεύω μόνος, αλλά αν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό, θα πρέπει να επιλέξετε δημόσια μέσα μεταφοράς.

Για αυτό, μπορείτε να πάρετε τη βοήθεια των ντόπιων. Στην ταξιδιωτική μου εμπειρία, οι ντόπιοι είναι πάντα πολύ εξυπηρετικοί.

12. Μάθετε την τοπική γλώσσα

Όπως σας είπα νωρίτερα, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε, θα πρέπει να λάβετε τη βοήθεια των ιθαγενών και η εκμάθηση της γλώσσας τους θα κάνει τη δουλειά εύκολη.

Όταν οι ντόπιοι βρίσκουν ταξιδιώτες να μιλούν τη γλώσσα τους, αισθάνονται πιο περήφανοι και παρέχουν στους ταξιδιώτες πλήρη υποστήριξη.

Αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι μην γίνετε πολύ φιλικοί μαζί τους, διαφορετικά μπορεί να βλάψετε και εσάς.

13. Αποφύγετε τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των διακοπών

Είναι ένα κοινό λάθος που έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του. Σχεδιάζουν το ταξίδι τους κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Τους κοστίζει πολύ υψηλό όσον αφορά τα υπερτιμημένα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και τον υπερπληθυσμό για να εξερευνήσουν πλήρως τον προορισμό.

Για οικογένειες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, πρέπει να συμβιβαστούν με αυτά τα έξοδα, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε όλα αυτά τα επιπλέον έξοδα και θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας με οικονομικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Τα ταξίδια τις καθημερινές ή εκτός εποχής (της χώρας σας καθώς και της χώρας ταξιδιού σας) μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά.

14. Συγκέντρωση χρημάτων για το ταξίδι σας

Εάν ταξιδεύετε για ευγενή σκοπό, τότε μπορείτε να συγκεντρώσετε χρήματα για το ταξίδι σας. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ σας και εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Μόλις καθιερωθεί, μπορείτε να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείτε να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό δωρεάν.

Επίσης, μπορείτε να πάρετε τη βοήθεια των μελών της οικογένειάς σας για να σας στηρίξουν για αυτόν τον ευγενή σκοπό.

15. Μην αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε

Γενικά, όταν ταξιδεύουμε σε μια ξένη χώρα, αγοράζουμε αντικείμενα ως αναμνηστικά για φίλους και οικογένεια.

Εάν είμαστε σε ένα σύντομο ταξίδι, τότε είναι καλό να αγοράσουμε αναμνηστικά, αλλά αν σχεδιάζουμε για μια μακροπρόθεσμη περιπέτεια, τότε περιμένετε!

Αυτή η παρορμητική αγορά μπορεί να κάνει μια μεγάλη τρύπα στην τσέπη σας. Επιπλέον, χρειάζεστε μια επιπλέον τσάντα για να μεταφέρετε αυτά τα πράγματα.

Έτσι, εάν πρόκειται να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, η εστίασή σας πρέπει να είναι στη συλλογή αναμνήσεων, όχι πραγμάτων.

Ετοιμαστείτε για ένα εκπληκτικό ταξίδι!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar