29 είδη φιλιών και τι σημαίνουν

0
29 είδη φιλιών και τι σημαίνουν

Από ένα φιλί στο μέτωπο μέχρι ένα φιλί στο μάγουλο, τα διαφορετικά είδη φιλιών έχουν πολύ διαφορετικές έννοιες. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν περισσότερα από δώδεκα είδη φιλιών, με μερικά από αυτά να έχουν ρομαντική, φιλική ή στοργική σημασία.

Πέρα από την επικοινωνία διαφορετικών συναισθημάτων, το φιλί προσφέρει πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η ενίσχυση των ορμονών της ευτυχίας. Εδώ είναι 29 είδη φιλιών με νόημα και πώς μπορείτε να τα εισάγετε στο ρεπερτόριό σας για τα φιλιά. Μπορείτε να μεταβείτε στο δικό μας infographic με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φιλί και πώς είναι τα φιλιά.

Ρομαντικά φιλιά

Σκεφτείτε τα ρομαντικά φιλιά όπως αυτά που βλέπετε στις ρομαντικές κωμωδίες. Αυτά τα φιλιά είναι γεμάτα αγάπη και συγκίνηση για τον σύντροφό σας και σας δείχνουν πόσο μαγεμένοι είστε μαζί του. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς είναι τα ρομαντικά φιλιά!

1. Φιλί με ένα χείλος

Το φιλί με ένα χείλος είναι εξαιρετικό για αρχάριους. Αυτό το φιλί περιλαμβάνει το να φιλάς το κάτω χείλος του συντρόφου σου ενώ εκείνος φιλάει το πάνω χείλος σου ή το αντίστροφο. Αυτό το είδος φιλιού είναι ένα παιχνιδιάρικο πείραγμα.

2. Απαλό φιλί

Ένα αδύναμο φιλί είναι το είδος που μπορεί να δώσεις όταν βγαίνεις από την πόρτα το πρωί, ενώ τα χέρια σου είναι γεμάτα με τα κλειδιά και το πορτοφόλι σου. Τα σώματά σας δεν θα είναι κοντά κατά τη διάρκεια αυτού του φιλιού και ο λαιμός σας θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος του να γέρνει προς τα μέσα. Αυτός είναι ένας γλυκός τύπος φιλιού ιδανικό για γεια και αντίο με τον σύντροφό σας.

3. Παρατεταμένο φιλί

Ένα παρατεταμένο φιλί είναι ένα βαθιά ρομαντικό φιλί που πολλά ζευγάρια μοιράζονται μετά από πολύ καιρό χωριστά το ένα από το άλλο, όπου και τα δύο μέρη δεν θέλουν να χωρίσουν. Μια καλή διανοητική εικόνα αυτού του φιλιού είναι η εμβληματική φωτογραφία του στρατιώτη του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου που φιλάει μια νοσοκόμα στην Times Square. Αυτό είναι ένα παθιασμένο και ρομαντικό είδος φιλιού.

4. Γλείψιμο φιλί

Χτίστε την προσμονή με τον σύντροφό σας, σκύβοντας για ένα φιλί, αλλά αντίθετα, χαράσσοντας το περίγραμμα των χειλιών του με τη γλώσσα σας.

5. Φιλί παλάμης

Η παλάμη του χεριού σας είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και μια περιοχή που συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για φιλιά. Αυτό είναι ένα καλό φιλί για να επικοινωνήσετε την επιθυμία σας για τον σύντροφό σας.

Αχνιστά φιλιά

Το πιο αισθησιακό είδος φιλιού, τα αχνιστά φιλιά μοιράζονται καλύτερα πίσω από κλειστές πόρτες. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας πριν δοκιμάσετε ένα φιλί για να βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα όσον αφορά τα επίπεδα άνεσης.

6. Γαλλικό φιλί

Το κλασικό γαλλικό φιλί χρειάζεται λίγο χρόνο για να το κατακτήσετε. Απαιτεί τον τέλειο συνδυασμό γλώσσας, σάλιου και κίνησης και είναι ένα από τα πιο αχνιστά είδη φιλιών εκεί έξω.

Μόλις τελειώσετε την τεχνική σας, ένα γαλλικό φιλί είναι μια εξαιρετική ικανότητα που πρέπει να έχετε στο οπλοστάσιό σας — και μπορεί ακόμη και καίω θερμίδες ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η συνεδρία μακιγιάζ σας.

7. Φιλί αναπνοής

Το φιλί αναπνοής με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε οικειότητα. Ενώ φιλάτε, συνδυάστε την αναπνοή σας με αυτή του συντρόφου σας. Όταν εισπνέουν, εισπνέεις. Αυτό το είδος φιλιού μπορεί να είναι πολύ αισθησιακό.

8. Love Bite/Hickey

Περισσότερο από ένα πιπίλισμα από το φιλί, ένα δάγκωμα αγάπης ή χίκυ είναι κάτι που πρέπει να φυτέψετε στο λαιμό του συντρόφου σας. Αυτός ο τύπος φιλιού δείχνει τη ρομαντική σας επιθυμία για τον σύντροφό σας.

9. Φιλί βαμπίρ

Μην ανησυχείτε, ένα φιλί με βαμπίρ δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Αυτό είναι ένα βαθύ και παθιασμένο φιλί στο λαιμό του συντρόφου σας που περιλαμβάνει λίγο απαλό δάγκωμα. Ένα φιλί με βαμπίρ είναι ένα αισθησιακό φιλί που είναι καλύτερο για μόνος του παρά για ένα δημόσιο σκηνικό.

10. Φιλί στο λοβό του αυτιού

Το φιλί στο λοβό του αυτιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε το στυλ του φιλιού σας. Ο λοβός του αυτιού είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο μέρος του σώματος με πολλούς αισθητηριακούς υποδοχείς, γεγονός που τον καθιστά το τέλειο σημείο για φιλί καθώς βρίσκεστε βαθιά σε μια συνεδρία μακιγιάζ.

11. Υγρό φιλί

Το υγρό φιλί είναι ένα φιλί με ανοιχτό το στόμα που μπορεί να περιλαμβάνει όση λίγη ή όση γλώσσα θέλετε εσείς και ο σύντροφός σας. Αυτά τα φιλιά συνήθως προορίζονται για παθιασμένες αγκαλιές και δείχνουν την επιθυμία για τον σύντροφό σας.

Απρόσμενα φιλιά

Τα απροσδόκητα φιλιά είναι ένας καλός τύπος για να συμπεριλάβετε στο ρεπερτόριό σας στα φιλιά. Επιπλέον, αυτά τα φιλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναμίξετε το τυπικό σας στυλ φιλιού και να υπενθυμίσετε στον σύντροφό σας πόσο πολύ τα λατρεύετε.

12. Φιλί πεταλούδας

Το φιλί της πεταλούδας είναι ένας ιδιαίτερα οικείος και ρομαντικός τύπος φιλιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε κοντά στον σύντροφό σας και να αφήσετε τις βλεφαρίδες σας να ανεμίζουν μαζί σαν φτερά πεταλούδας καθώς φιλάτε. Αυτό το φιλί σημαίνει ότι είστε με τα μούτρα για τον σύντροφό σας.

13. Jawline Kiss

Αυτός ο διερευνητικός τύπος φιλιού μπορεί να είναι ένας αισθησιακός τρόπος για να αλλάξετε το παραδοσιακό σας στυλ φιλιού χειλιών. Φιλήστε το σαγόνι του συντρόφου σας εκεί που συναντά το λαιμό του και προχωρήστε σε άλλα μέρη του σώματός του.

14. Φιλί στον λαιμό

Για να μην συγχέεται με ένα χίκυ, ένα φιλί στον λαιμό είναι περισσότερο ραμφίζω παρά βαθύ φιλί. Αυτό είναι ένα παιχνιδιάρικο φιλί που έχει σκοπό να ενημερώσει τον σύντροφό σας πόσο τον νοιάζεστε.

15. Body Kiss

Ιδιαίτερα αισθησιακά, τα σωματικά φιλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε διέγερση στον σύντροφό σας. Μερικές ιδέες για μέρη για να τοποθετήσετε ένα φιλί σώματος περιλαμβάνουν το στήθος, το στομάχι, τον κορμό και τα πόδια.

16. Φιλί καρπού

Ένα φιλί στον καρπό είναι ένα χαριτωμένο φιλί που μπορείτε να φυτέψετε στον σύντροφό σας δημόσια χωρίς να υπερβάλλετε με τις δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.

17. Nibble Kiss

Μπορείτε να προσθέσετε ένα τσιμπολόγημα σε σχεδόν κάθε είδους φιλί. Ασκήστε λίγη πίεση και αφήστε να φύγει. Θυμηθείτε να είστε ευγενικοί και να μετράτε την αντίδραση του συντρόφου σας για να δείτε αν είναι κάτι που του αρέσει.

18. Φιλί στο πίσω μέρος του λαιμού

Ο λαιμός είναι μια ευαίσθητη περιοχή και το πίσω μέρος του λαιμού είναι ένα μέρος του σώματος που συχνά αγνοείται. Πειραματιστείτε φυτεύοντας ένα φιλί εκεί και δείτε τι θα συμβεί.

Γλυκά φιλιά

Ιδανικά για δημόσιους χώρους, τα γλυκά φιλιά είναι προσεκτικές και ευγενικές χειρονομίες για να ενημερώσετε τον σύντροφό σας ότι είναι στο μυαλό σας.

19. Φιλί στο μέτωπο

Ένα φιλί στο μέτωπο δηλώνει τη στοργή σας για ένα άλλο άτομο. Αυτό το είδος φιλιού σημαίνει ότι νοιάζεστε βαθιά για αυτούς και σημαίνουν πολλά για εσάς.

20. Φιλί αγγέλου

Γνωστό και ως φιλί στα μάτια, το φιλί αγγέλου είναι αυτό που τοποθετείται στα κλειστά βλέφαρα του συντρόφου σας. Δηλώνει συμπάθεια και μπορεί να είναι ένας γλυκός τρόπος για να ξυπνήσετε τον σύντροφό σας το πρωί.

21. Φιλί στο μάγουλο

Συχνά μοιράζεται ως χαιρετισμός στην Ευρώπη, το φιλί στα μάγουλα περιλαμβάνει ένα ή δύο ελαφριά φιλιά μεταξύ φίλων, οικογένειας ή ακόμα και νέων γνωστών. Όταν μοιράζεστε με έναν πιθανό συνεργάτη, μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε το ενδιαφέρον του.

22. Φιλί στη μύτη

Το φιλί στη μύτη είναι περισσότερο χαιρετισμός παρά παραδοσιακό φιλί. Αυτό το φιλί περιλαμβάνει το τρίψιμο της μύτης σας με τη μύτη του συντρόφου σας. Είναι μια οικεία και γλυκιά χειρονομία για να δείξεις στον σύντροφό σου πόσο πολύ τον λατρεύεις.

23. Φιλί χεριών

Ένας πολύ επίσημος τύπος φιλιού, το πάνω μέρος του φιλιού του χεριού δεν χρειάζεται να δείχνει στοργή. Αυτό το είδος φιλιού είναι περισσότερο μια ευγενική χειρονομία μεταξύ νέων γνωριμιών.

24. Peck

Αυτό το απλό, ελαφρύ φιλί χρησιμοποιείται συχνά από νωρίς στη σχέση για να δείξετε το ενδιαφέρον σας ενώ κάνετε τα πράγματα αργά.

25. Blowing A Kiss

Το να φυσάς ένα φιλί είναι ένας διασκεδαστικός και φλερτ τρόπος για να πεις αντίο. Σφίξτε τα χείλη σας και φυσήξτε το φιλί προς τον σύντροφό σας πριν φύγετε.

26. Μύτη Peck

Ένα γρήγορο φιλί στη μύτη είναι μια χαριτωμένη χειρονομία για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον βρίσκετε αξιολάτρευτο. Είναι ένα απροσδόκητο φιλί και θα σας αφήσει και τους δύο να χαμογελάτε.

Περιπετειώδη φιλιά

Αλλάξτε το στυλ του φιλιού σας με αυτά τα διασκεδαστικά και εκπληκτικά είδη φιλιών με νόημα. Τα περιπετειώδη φιλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε πόσο νοιάζεστε για τον σύντροφό σας και ότι είστε πρόθυμοι να κάνετε το παραπάνω μίλι για να το αποδείξετε.

27. Φιλί Spiderman

Έγινε διάσημο από τον Peter Parker, το φιλί του Spiderman δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο νομίζετε. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το φιλί του Spiderman καθώς ο σύντροφός σας είναι ξαπλωμένος στον καναπέ και εσείς σκύβετε από πάνω του για να του φυτέψετε ένα φιλί στα χείλη.

28. Φιλί Σαύρας

Ένα φιλί με σαύρα σίγουρα δεν είναι για όλους. Παρόμοια με ένα γαλλικό φιλί, αυτό το είδος φιλιού περιλαμβάνει να κολλάτε γρήγορα τη γλώσσα σας μέσα και έξω από το στόμα του συντρόφου σας. Αυτό είναι καλύτερο για ζευγάρια που γνωρίζονται καλά και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο.

29. Ice Cube Kiss

Αλλάξτε τα πράγματα κάνοντας το επόμενο φιλί σας. Κρατήστε ένα παγάκι στο στόμα σας μέχρι να διαλυθεί και μετά γαλλικά φιλήστε τον σύντροφό σας. Με άλλα λόγια, αυτό είναι ένα διασκεδαστικό φιλί για να δοκιμάσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

Στατιστικά φιλιών

Πέρα από τις πεταλούδες στο στομάχι σας όταν φιλάτε το άτομο που αγαπάτε, το φιλί προσφέρει μερικά απίστευτα οφέλη για την υγεία. Αν ακόμα δεν είστε πεπεισμένοι, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα γεγονότα και τα στατιστικά στοιχεία για τα φιλιά που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

 1. Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο φιλί διήρκεσε 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, το οποίο πέτυχαν οι ιθαγενείς της Ταϊλάνδης Ekkachai Tiranarat και Laksana Tiranarat στις 12–14 Φεβρουαρίου 2013 (Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες).
 2. Το κακό φιλί μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις. Στην πραγματικότητα, το 59% των ανδρών και το 66% των γυναικών είπαν ότι τελείωσαν μια σχέση λόγω της κακής τεχνικής φιλιού του συντρόφου τους (χρόνος).
 3. Τα ζευγάρια που φιλιούνταν συχνά είχαν περισσότερες πιθανότητες να μοιράζονται την ίδια στοματική μικροχλωρίδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα (Microbiome Journal).
 4. Ακριβώς όπως τα ανθρώπινα δακτυλικά αποτυπώματα, δεν υπάρχουν δύο αποτυπώματα στα χείλη ίδια (NCBI).
 5. Η έρευνα δείχνει ότι το φιλί μπορεί να έχει εξελιχθεί από μια τεχνική σίτισης. Οι μητέρες των πρωτευόντων μασούσαν τροφή για τα μικρά τους και στη συνέχεια τα τάιζαν στόμα με στόμα και με τα χείλη τους σφιγμένα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η συνήθεια εξελίχθηκε σε έναν τρόπο να δείξει αγάπη και στοργή (Scientific American).
 6. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες που φιλούσαν τους συζύγους τους κάθε πρωί έχασαν λιγότερη δουλειά λόγω ασθένειας, υπέστησαν λιγότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και έζησαν περίπου πέντε χρόνια περισσότερο από ό.
 7. ή που δεν φιλούσαν τη σύζυγό τους σε καθημερινή βάση (Η Ψυχολογία Σήμερα).
 8. Το ρομαντικό φιλί μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας και να αυξήσει το αίσθημα ικανοποίησης στη σχέση σας (NCBI).
 9. Άντρες και γυναίκες φιλιούνται για διαφορετικούς λόγους. Οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν το φιλί ως τρόπο για να μάθουν αν θέλουν να βγαίνουν με κάποιον μακροπρόθεσμα, ενώ οι άνδρες τείνουν να φιλούν επειδή αισθάνονται καλά και μπορεί να χρησιμεύσει ως μέσο διέγερσης (Albany.edu).
 10. Το φιλί κάνει τον εγκέφαλό σας να απελευθερώνει χαρούμενες χημικές ουσίες και ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της ωκυτοκίνης, της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης (Healthline).
 11. Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά όταν μπαίνουν για ένα φιλί (Science Daily).
 12. Μόλις 15 λεπτά φιλιού μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία βοηθά στην ανακούφιση του στρες και του άγχους (Scientific American).

Κατώτατη γραμμή: Το φιλί είναι καλό για σένα

Το να μοιράζεστε ένα φιλί με τον σύντροφό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε τον δεσμό σας και να τον ενημερώσετε ότι νοιάζεστε με διάφορους τρόπους. Αφού μάθετε τις διαφορές μεταξύ των φιλιών και τι σημαίνουν, μπορείτε τώρα να επικοινωνήσετε με σιγουριά τα συναισθήματά σας στον σύντροφό σας.

Ενώ ετοιμάζεστε να μαζευτείτε, μην ξεχάσετε να φροντίσετε και τη στοματική σας υγεία. Ένα υγιές στόμα είναι μια σημαντική πτυχή κάθε φιλιού, οπότε φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, προετοίμασε τα χείλη σουκαι φωτίστε το χαμόγελό σας με εργαλεία λεύκανσης δοντιών να βάλεις το καλύτερο σου χαμόγελο μπροστά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar