7 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για αρχάριους από την Esther Susag

0
7 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για αρχάριους από την Esther Susag

Το ταξίδι μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο για κάποιον που δεν είναι καλά έμπειρος στην εξειδικευμένη θέση. Χωρίς εμπειρία, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για έναν αρχάριο να πλοηγηθεί και να διαχειριστεί ορισμένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ενώ ταξιδεύει από κάποιον που έχει καλή εμπειρία στο χώρο. Παρακάτω, μοιράζομαι 7 ταξιδιωτικές συμβουλές για αρχάριους για να κάνουν το ταξίδι τους πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

7 ταξιδιωτικές συμβουλές για αρχάριους:

1. Δοκιμάστε ένα σόλο ταξίδι τουλάχιστον μία φορά

Όταν άρχισα να ταξιδεύω για πρώτη φορά, μου πήρε λίγο χρόνο για να έχω την αυτοπεποίθηση ή ακόμα και την επιθυμία να κάνω ένα σόλο ταξίδι. Πάντα μου άρεσε να έχω κάποιον μαζί μου για να μοιραστώ την εμπειρία (και αυτό εξακολουθεί να ισχύει ως επί το πλείστον).

Αλλά, όταν τελικά έκανα το πρώτο μου ταξίδι μόνος μου, μου έδειξε πραγματικά τι μπορώ να κάνω. Μέχρι να έρθετε σε αυτήν την κατάσταση όπου μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε τα πράγματα, δεν έχετε πραγματικά την ευκαιρία να δείτε ότι είστε ικανοί για πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε ότι είστε. Νομίζω ότι είναι απίστευτα σημαντικό να αρπάξεις την ευκαιρία και να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου.

Σχετικά διαβάστε:

101 λόγοι για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Συμβαίνουν καταστροφές. Είναι πάντα καλό να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που σας κλέψουν ή χάσετε μια κάρτα. Δεν θέλετε να κολλήσετε κάπου καινούργιο χωρίς πρόσβαση στα χρήματά σας. Κάποτε μου έκαναν διπλότυπη κάρτα και της έβαλαν πάγωμα. Δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για το υπόλοιπο ταξίδι μου. Ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα ένα επιπλέον και όχι σαν τον φίλο μου, που δεν το έκανε και αναγκαζόταν να δανείζεται χρήματα από εμένα συνέχεια!

Πράγματα συμβαίνουν. Δυστυχώς, μια πρόκληση με τα ταξίδια είναι ότι το pick pocketing δεν είναι ασυνήθιστο, ειδικά σε τουριστικά μέρη. Για να αποφύγετε κάποια πιθανή απογοήτευση, να έχετε πάντα μαζί σας μια επιπλέον κάρτα, αν όχι δύο.

Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να το ήξερα από την αρχή γιατί ουάου, αυτό θα με είχε γλιτώσει από πολλές δυσκολίες. Μου έκλεψαν το πορτοφόλι πολλές φορές πριν μάθω αυτό το μάθημα, και κάθε φορά ήταν μια απίστευτα κουραστική διαδικασία να αποκτήσω ένα νέο.

Γι‘ αυτό να έχετε πάντα μαζί σας μια επιπλέον κάρτα και μην τα κουβαλάτε μαζί. Αφήστε ένα πίσω στο κουτί της κλειδαριάς σας ή σε κάποιο ασφαλές μέρος, έτσι ώστε, αν σας βάλουν στην τσέπη, να έχετε ακόμα μια κάρτα για χρήση.

3. Συσκευάστε έξυπνα

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές μου, αλλά δυσκολεύομαι να ακολουθήσω. Ξέρω, ξέρω, μάλλον θα έπρεπε να το έχω ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα, αλλά αποδέχομαι ότι η συσκευασία δεν είναι το δυνατό μου κοστούμι. Όμως, ξέρω πόσο σημαντικό είναι και τη διαφορά που μπορεί να κάνει στο ταξίδι σας. Η συμβουλή μου είναι να πακετάρετε μόνο ό,τι μπορείτε να μεταφέρετε.

Υπόσχομαι ότι ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστήσει αργότερα. Να θυμάστε πάντα ότι γενικά μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να αποκτήσετε οτιδήποτε μπορεί να ξεχάσατε ή να μην είχατε χώρο. Επίσης, αν βρείτε κάποια βασικά αντικείμενα σε παρόμοιες χρωματικές παλέτες, μπορείτε να τα αναμίξετε και να τα ταιριάξετε και να έχετε μια πληθώρα ρούχων χωρίς τα επιπλέον ρούχα.

4. Επιβραδύνετε και πάρτε το χρόνο σας

Ξέρω πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι να πηγαίνεις ένα μεγάλο ταξίδι και απλά θέλεις να δεις τα πάντα. Έτσι, ως αποτέλεσμα στριμώχνετε τέσσερις χώρες σε επτά ημέρες. Σου λέω, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Θα περάσετε πολύ πιο ευχάριστα εάν περιορίσετε το ταξίδι σας σε μερικά μόνο μέρη και αφιερώσετε πραγματικά χρόνο για να εξερευνήσετε αυτά τα μέρη σε βάθος.

Εάν βρίσκεστε συνεχώς εν κινήσει, κάνετε check in και out από το κατάλυμα, πάντα σε κάποιο είδος μεταφοράς, θα είστε εξαντλημένοι. Κάντε την έρευνά σας και μάθετε πραγματικά τι προτείνουν οι άνθρωποι για πόσο χρόνο χρειάζεστε σε ένα μέρος.

5. Να είστε ευέλικτοι και υπομονετικοί

Αν υπάρχει κάτι που έμαθα κατά τη διάρκεια των χρόνων που βρίσκομαι στο εξωτερικό και τα ταξίδια μου, είναι ότι τα πράγματα σπάνια θα πάνε όπως τα σχεδίαζες.

Προκλήσεις θα συμβούν και θα αντιμετωπίσετε απογοητευτικά εμπόδια. Αλλά υπόσχομαι ότι πάντα θα βγαίνει από μόνο του. Απλώς μείνετε ευέλικτοι, υπομονετικοί και μην ιδρώνετε τα μικρά πράγματα. Πάντα υπάρχει λύση.

6. Ξυπνήστε νωρίς για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα σας και να αποφύγετε την πολυκοσμία

Το να ξυπνάω νωρίς όταν ταξιδεύω είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη της ημέρας μου. Είναι όταν βλέπω μερικά από τα πιο όμορφα τοπία ή αρχιτεκτονική και τα έχω όλα για τον εαυτό μου.

Για να μην αναφέρουμε, τότε μπορείτε να ελέγξετε μερικά από αυτά τα εμβληματικά μέρη που πρέπει να δείτε στη λίστα σας ακριβώς στην αρχή της ημέρας σας. Αυτό σας αφήνει όλη την υπόλοιπη μέρα για να απολαύσετε όλα τα άλλα!

7. Μην φοβάστε να βγείτε από την πεπατημένη

Μερικές από τις αγαπημένες μου εμπειρίες ήταν από τη σύσταση ενός ντόπιου για ένα μέρος για να πάω, ακόμα κι αν δεν είχε σχεδόν καθόλου κριτικές και δεν ήταν πολύ γνωστό.

Κάντε λίγη επιπλέον έρευνα, είτε ζητάτε από κάποιον είτε κάνετε κάποια έρευνα στο Διαδίκτυο, για να βρείτε μερικά κρυμμένα πετράδια και να τους δώσετε μια ευκαιρία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar